Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA 11. května (VS ČR) Dne 11. 5. 2023 se konaly v Ostravě „Interní kariérní dny České pošty.“ Akce se zúčastnilo cca 11 různých firem a organizací včetně Vězeňské služby ČR, která rovněž přišla s nabídkou pomoci při uplatnění se na trhu práce uvolněným zaměstnancům České pošty.

Za Věznici Heřmanice zprostředkovávala nábor do služebního a pracovního poměru na uvedené akci personalistka Mgr. Šárka Adlofová. Této akce se zúčastnili také personalisté Vazební Věznice Ostrava a  Věznice Karviná.

„Interních kariérních dnů České pošty“ se zúčastnilo 29 bývalých zaměstnanců České pošty, z toho 26 žen a 3 muži. Věznice Heřmanice nabídla uvedeným zájemcům jednak službu příslušníka VS ČR ve služebním poměru a rovněž i 2 pozice v pracovním poměru: účetní a pracovník odborného zacházení ve vězeňství-vychovatel. O služební poměr nebyl mezi propouštěnými zaměstnanci České pošty zvláštní zájem, neboť se většinou jednalo právě o ženy, které měly zájem o pracovní pozici účetní, z toho 1 muž přemýšlel jak o služebním, tak i  pracovním poměru. Na pozici účetní projevilo zájem 6 vážných zájemců, všichni tito zájemci (5 žen a 1 muž) byli pozvání do Věznice Heřmanice na podrobnější informativní pohovor, kde bude vybraný nejvhodnější kandidát na danou pozici.

„Jsme rádi, že aspoň tímto způsobem se můžeme za Vězeňskou službu České republiky podílet na pomoci uplatnění se propuštěným zaměstnancům České pošty na trhu práce“.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.