Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

HRADEC KRÁLOVÉ 12. dubna (VS ČR) – v průběhu měsíce března a dubna navštívilo Vazební věznici Hradec Králové více jak 30 příslušníků Hasičského záchranného sboru z jednotlivých směn.

Cílem pracovní prohlídky, která proběhla ve dnech 19. a 20. 3. a 9. 4. 2024 bylo seznámit hasiče se specifickými podmínkami objektu vazební věznice pro jejich případný zásah. Členové hasičského záchranného sboru se nejprve seznámili s charakteristikou a stavebním uspořádáním budovy vazební věznice. Dále si prohlédli prostory pro ubytování vězněných osob, prostory kuchyně, skladů, pracovišť odsouzených a další riziková místa vazební věznice a potenciální prostory vzniku požáru. Mimo jiné se rovněž seznámili se samotným chodem vazební věznice a pracovními podmínkami pro zaměstnance.    

Tato součinnost mezi Vazební věznicí Hradec Králové a Hasičským záchranným sborem Královehradeckého kraje, která bude nadále pokračovat sleduje jediný cíl, a to zajištění bezpečnosti osob a vzniku co nejmenší škody na majetku v případě vzniku požáru ve specifickém prostředí vazební věznice.

rh

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X