Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

HRADEC KRÁLOVÉ 6. listopadu (VS ČR) – v měsíci listopadu příslušníci Vazební Věznice Hradec Králové nacvičovali taktiku a provedení služebního zákroku pod jednotným velením.

Nácvik se uskutečnil přímo v prostorách vazební věznice dne 3. listopadu 2023, a to v rámci služební a profesní přípravy. Tohoto nácviku, který měl část teoretickou a část praktickou se zúčastnili zejména příslušníci oddělení vězeňské stráže, včetně vedení tohoto oddělení. V rámci teoretické části byli přítomní seznámeni s dokumentací k „Plánu vyrozumění a svozu“, s postupem při vzniku nepokojů nebo jiných hromadných nezákonných vystoupení vězněných osob, s činností vazební věznice po vyhlášení krizových stavů a se zásadami pro výcvik služebního zákroku pod jednotným velením. V rámci praktické části proběhla nejprve ukázka výstroje a výzbroje příslušníků, určených pro zákrok pod jednotným velením a dále již následoval praktický nácvik na oddělení I. B vazební věznice. 

Cílem cvičení bylo jednak prohloubit teoretické znalosti platné legislativy, která tuto činnost upravuje a dále procvičit a sjednotit postup při potlačování hromadného nezákonného vystoupení vězněných osob.

rh

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X