Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

HRADEC KRÁLOVÉ 17. července (VS ČR) – Další čtyři odsouzení z objektu Pouchov Vazební věznice Hradec Králové úspěšně absolvovali rekvalifikaci „Základní kurz svařování“.

Jednalo se o třetí uskutečněný rekvalifikační kurz svařování v roce 2022. Celkem se této rekvalifikace úspěšně zúčastnilo již 9 odsouzených z objektu Pouchov. Samotný rekvalifikační kurz probíhá ve hradecké firmě AXIS, a.s., jejíž součástí je i svářečská škola. Vybraní odsouzení zde v cca měsíčním běhu absolvují teoretickou výuku a účastní se rovněž praxe pod odborným vedením. Kurz je vždy zakončen státní závěrečnou zkouškou, po jejímž úspěšném složení získají frekventanti svářečský průkaz.

Úspěšní absolventi rekvalifikace z řad odsouzených tak dostávají šanci a reálnou možnost k tomu, aby po návratu z výkonu trestu získali co možná nejdříve odpovídající zaměstnání a začlenili se tak zpět do společnosti a běžného života. Firmy mají touto cestou možnost získat pracovníky pro požadované a ceněné profese.

Tento rekvalifikační kurz probíhá na základě uzavřeného Memoranda o spolupráci při zajišťování rekvalifikace odsouzených po dobu výkonu trestu odnětí svobody jako prevence nezaměstnanosti a pomoci návratu na trh práce mezi Úřadem práce České republiky – krajskou pobočkou v Hradci Králové a Vazební věznicí Hradec Králové.

rh

 

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X