Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

HRADEC KRÁLOVÉ 24. března (VS ČR) – návštěva společnosti Skaličan, a.s., Česká Skalice, kde jsou pracovně zařazeni odsouzení z objektu Pouchov.

Ředitel Vazební věznice Hradec Králové plk. Mgr. Pavel Tomášek v minulých dnech navštívil pracoviště s volným pohybem mimo věznici - Skaličan, a.s., kde ho přivítala generální ředitelka Mgr. Ing. Jarmila Dubravská, Ph.D.

Společnost SKALIČAN, a.s. je tradiční český zpracovatel masa, který nakupuje zvířata výhradně z českých chovů a působí v masném průmyslu již od července roku 1974, kdy byl podnik uveden do provozu.  Na tomto pracovišti je zařazeno celkem 10 odsouzených z objektu Pouchov. Odsouzení zde vykonávají pracovní činnost na dvou pracovních pozicích, a to řezník a pomocný dělník ve výrobě a zpracování masa a masných výrobků a získávají tak cenné zkušenosti. Ty mohou následně využít na trhu práce po svém propuštění z výkonu trestu odnětí svobody. Někteří z nich již toho využili a uzavřeli pracovní smlouvy, a tak budou působit nadále i po svém propuštění přímo v této společnosti.

rh

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X