Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PŘÍBRAM 14. února 2023 (VS ČR) – Dne 14. února 2023 proběhla ve Školském vzdělávacím středisku Příbram přednáška společnosti VOLONTÉ CZECH, o.p.s. na téma Dluhové poradenství. Byla určena pro žáky zařazené v učebním oboru Kuchař-číšník. Jednalo se o dvě akce následující po sobě pro žáky z obou tříd uvedeného učebního oboru.

Ve spolupráci s Věznicí Příbram byl navázán prvotní kontakt s touto společností a bylo dohodnuto, že tato přednáška bude určena pouze žákům ŠVS. Za společnost Volonté přednášel metodik dluhového poradenství Mgr. Ing. Zbyněk Škodáček, Ph.D. a Mgr. Lucie Maťátková. Jednotlivá témata zahrnovala zejména základní znalost finanční gramotnosti, řešení dluhů, pravidla insolvence a její řešení, exekuční pravidla, komunikaci s exekutorem a právní náležitosti.

Ze strany žáků ŠVS byl o přednášku velký zájem. O tom svědčí i řada otázek na hosty v průběhu i na konci přednášky. Ze strany ŠVS Příbram i zástupců společnosti Volonté je zájem o další spolupráci. Předběžně bylo dohodnuto, že akce podobného typu budou pokračovat a případně se mohou otevřít i další témata.     

Sdílet článek

Facebook
Platforma X