Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Příbram 22. února 2023 (VS ČR) – Školské vzdělávací středisko Příbram přivítalo ve středu 22. února 2023 návštěvu ze strany vedení SOU VS ČR a dále kolegy ze ŠVS Kuřim a ŠVS Pardubice. Navázalo tak na přechozí dvě akce Texaské výzvy ve výše uvedených středisek. Žáci ŠVS zapojených do výzvy vaří vybrané texaské pokrmy z texaské kuchařky předané zástupci vězeňské služby Texas po její návštěvě ve VS ČR.

Žáci učebního oboru Kuchař-číšník v ŠVS Příbram připravili jídla podobná, jako při úvodních dvou setkáních v Kuřimi a Pardubicích. Menu bylo složeno z Mexické rýže podávané na indiánském chlebu, Pita chlebu plněném ostrou mexickou směsí na salátku s limetkou,  pekanového koláče se zmrzlinou a Lefse s jablečným pyré. Součástí bylo i prostření slavnostní tabule v texaském stylu.

Do příprav byli zapojení všichni zaměstnanci ŠVS Příbram a někteří žáci z učebního oboru. Samotná texaská kuchyně a recepty byly v předchozích měsících součástí výuky, jak v odborné přípravě, tak například v hodinách angličtiny, kdy se učili uvedené recepty v anglickém jazyce. V průběhu akce probíhala i výměna a sdílení zkušeností z výuky mezi účastníky. Na základě kladných hodnocení je možné konstatovat, že akce splnila svůj cíl a proběhla úspěšně.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X