Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Praha 16. května 2022 (VS ČR) – Pod záštitou neziskové organizace VOLONTÉ CZECH, o.p.s. se ve věznici Všehrdy konal první turnus svářečského kurzu.

Tohoto prvního běhu se účastní žáci místního školského vzdělávacího střediska, které umožnilo ve svých prostorách zámečnické dílny tento kurz uspořádat. Celkem osm žáků získá tzv. „malý svářecí průkaz“ a tím se jim významně rozšíří uplatnění na trhu práce, po jejich propuštění z výkonu trestu.

O svářeče je na trhu práce obrovský zájem a tento certifikát může být vstupenkou do jejich řádného života. Kurz je zcela bezplatný. VOLONTÉ zajišťuje svářecí instruktory, komisaře ke zkouškám a veškeré technické vybavení k pořádání kurzu. Školské vzdělávací středisko, potažmo věznice, poskytuje pouze prostory, energie a samotné frekventanty. Této výhodné spolupráce bude chtít využít věznice i v dalším období.

Další kurz by měl proběhnout ještě na podzim tohoto roku. Zájem o tento kurz byl mezi žáky ŠVS obrovský, byli vybráni však jen ti nejlepší, kteří dostanou tento kurz jako odměnu za své snažení ve škole.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X