Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Praha 5. května 2022 (VS ČR) – Naši zaměstnanci Jarmila Karásková, Martin Šubrt, Ing. Jitka Kopecká, kteří jsou členové Asociace kuchařů a cukrářů České republiky se na pozvání zúčastnili akce Chlebíčkové slavnosti. Hlavními hosty akce byl šéfkuchař: Bc. František Rybka, Václav Šmerda, Jiří Eichner a Pavel Švestka.

„Jako nesmírně obohacující jsme vnímali neotřelé názory na současnou gastronomii. Přesně v jejich duchu pak nepřekvapilo vítězství chlebíčku soutěžícího pod názvem Chlebíček se slaninovou marmeládou na dřevorubecké bagetě. Neméně zajímavá a živá byla diskuze s panem Švestkou poté, co nám umožnil degustaci - pro většinu z nás originálních - surovin jako sušené červené řepy, jedlých živých květů, mladých výhonků, naklíčeného hrášku, glazované mrkvičky, či žloutků upravených lyofilizováním.“ říkají zúčastňující se zaměstnanci.

Slavnost se konala 28. dubna v městském muzeu v Ústí nad Orlicí v partnerské spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů České republiky jako připomínka 100. výročí narození Jana Paukerta, který byl gastronomický gurmán a vynálezce českého chlebíčku.  

Na programu byla praktická ukázka profesionální přípravy chlebíčků, kterou prezentovala pražská lahůdkářská společnost Jana Paukerta.  Praktická ukázka byla zaměřena na netradiční kombinace, moderní trendy a chuťovou vyváženost připravovaných chlebíčků.

Další částí programu byla soutěž místních profesionálních výrobců chlebíčků o nejlepší výrobek. O doprovodný program se postaral pan Jiří Eichner se svojí sbírkou vzácných jídelních lístků a menu.

O tom, že nešlo o událost ledajakou, svědčí skutečnost, že na ČT24 byla z této akce vysílána reportáž, a to v sobotu 30. 4. 2022 v 7:40 v programu Studia 6. Přínos návštěvy byl o seznámení se s novými gastronomickými trendy ve studené kuchyni specializované na chlebíčky a setkání se s významnými profesionály oboru.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X