Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 31. května (VS ČR) - Tři expertní skupiny EPTA (asociace evropských vězeňských akademií) prezentovaly postupně výsledky své práce členům EPTA. Na webinářích dne 10. května a 17. května reprezentovali Akademii VS ČR také profesionálové z věznic.

O webináři EPTA zaměřeném na vzdělávání v oblasti leadership a management, kterého se v dubnu zúčastnili dva příslušníci z Akademie VS ČR,  jsme návštěvníky našich webových stránek již informovali.

Na webinář, jehož hlavním tématem byla dynamická bezpečnost jako součást vzdělávání vězeňského personálu,  se Akademie rozhodla nominovat zástupce dvou věznic, a to z Vazební věznice Liberec a z Věznice Valdice. Důvodem byly jednak požadavky na odbornost, ale také na komunikační dovednosti v anglickém jazyce. První zástupce ředitele věznice Zdeněk Herman a zástupce vedoucího oddělení vězeňské stráže pro služební přípravu Rudolf Máša se dlouhodobě účastní jazykových vzdělávacích programů Akademie VS ČR a tento webinář nebyla jejich první mezinárodní akce.

Ani Gabriela Šafářová, psycholožka a tisková mluvčí Věznice Odolov, či Zuzana Bratová, psycholožka z Vazební věznice v Brně, které spolu s učitelem psychologie Martinem Antušákem reprezentovaly Akademii VS ČR na třetím webináři EPTA, nejsou na mezinárodním poli nováčky. Zacházení s obtížnými vězni, o kterém diskutovali účastníci se členy této expertní skupiny EPTA, patří mezi stěžejní témata vzdělávání vězeňského personálu ve všech evropských vězeňských systémech.

Informace, které účastníci reprezentující Akademii VS ČR získali na webinářích EPTA, předali dne 28. května učitelům pro využití ve výuce českého vězeňského personálu.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X