Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 19.března (VS ČR) - V programu mezinárodní konference organizované francouzskou akademií ÉNAP ve dnech 15. - 19. března vystoupily také dvě psycholožky a prezentovaly vzdělávání českého vězeňského personálu v oblasti deontologie. Takto byla realizována poslední část mezinárodního projektu ÉNAP, do kterého byla zapojena Akademie VS ČR.

Francouzská akademie ÉNAP patří mezi partnerské instituce Akademie VS ČR od roku 2017. ÉNAP je jedním ze zakladatelů asociace vězeňských akademií EPTA a je velice aktivní na mezinárodním poli.

V rámci manažerského vzdělávání, které ÉNAP zajišťuje pro vězeňské a probační profesionály, se ve dnech 15. – 19. března 2021 uskutečnil online seminář, na kterém vystoupili zástupci vězeňských a probačních systémů nejen z Francie, ale také z Belgie, Švédska, Španělska, Švýcarska, Polska, Slovenska, a také České republiky.

Hlavním tématem byla deontologie. Téměř stovka účastníků sledovala na patnáct prezentací a měla možnost zapojit se do diskuse týkající se problematiky profesní etiky zejména z pohledu vzdělávání.

Vzdělávání personálu VS ČR v oblasti deontologie představily psycholožka a tisková mluvčí Věznice Odolov Gabriela Šafářová a psycholožka Vazební věznice a ÚpVZD  Brno Zuzana Bratová. Jejich půlhodinový příspěvek měl velmi pozitivní ohlas a obě psycholožky následně odpovídaly na otázky účastníků.

Gabriela Šafářová a Zuzana Bratová rozvíjejí své komunikační dovednosti v cizím jazyce v kurzech a seminářích angličtiny pro penitenciární praxi v Akademii VS ČR. Své vystoupení na mezinárodním poli připravovaly ve spolupráci se svou lektorkou.

Do projektu se zapojila také Probační a Mediační služba ČR s prezentací zaměřenou na etické aspekty práce s mladistvými, kterou připravily Helena Clementi Rozlívková  a Miroslava Jakešová.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X