Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 31. května (VS ČR) – Akademie VS ČR buduje nové výcvikové centrum, které brzy bude sloužit zejména k praktickému výcviku nových příslušníků. Proto se také učitele zaregistrovali jako účastníci mezinárodního webináře s názvem: Inovativní přístupy ve vzdělávání vězeňského personálu.

Ve dnech 26.-27. května několik učitelů akademie sledovalo on-line konferenci, kterou v rámci EU twinningového projektu organizovala vzdělávací střediska vězeňských služeb Turecka, Estonska a Finska.

Stěžejním bodem programu bylo představení virtuální výukové věznice, kterou využívá estonská Akademie bezpečnostních věd. Moderní a vysoce efektivní zařízení je zcela jistě inspirací pro všechny instituce zajišťující vzdělávání vězeňského personálu nejen v Evropě. Implementace virtuálních metod výcviku by skutečně posunulo odborné vzdělávání do 21. století.  Vzhledem k tomu, že estonská i česká akademie jsou členy EPTA, otevírá se zde prostor pro získání detailnějších informací například formou zahraniční studijní cesty.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X