Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

V roce 2017 poprvé nabídla Akademie VS vězeňskému personálu možnost zlepšovat si svou jazykovou vybavenost formou krátkého udržovacího semináře angličtiny pro penitenciární praxi. 

28. září 2018 do Akademie VS přijelo několik příslušníků a civilních pracovníků včetně dvou manažerů věznic diskutovat o vnější bezpečnosti věznic. 

Je vždy povinností účastníků se na tyto semináře předem připravit na základě zaslaných materiálů. Pracovní den je rozdělen do bloků dle počtu účastníků, kteří v angličtině hovoří na dané téma. Následuje facilitovaná diskuse, kdy je každý mluvčí podroben zkoušce jak jazykové, tak vědomostní. Dotazy totiž vždy přesahují stanovený rámec. Každý mluvčí obdrží písemnou zpětnou vazbu od ostatních přítomných. 

Závěr je věnován vyhodnocení a plánování dalších podobných akcí. Přítomní vězeňští profesionálové se shodli v tom, že systém pravidelných seminářů je přínosný a efektivní. Výsledkem je, že účastníci kurzů a seminářů angličtiny se pomalu zapojují do široké škály mezinárodních aktivit Vězeňské služby ČR. Jde například o provádění zahraničních delegací po věznicích, o tlumočení poskytované vedení věznic či jiným kolegům, o samostatné absolvování zahraničních stáží či o vysoce odborná vystoupení na mezinárodních konferencích. 

Autor: kpt. Mgr. Iva Prudlová (foto: Tomáš Větrovec)

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X