Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 8. února 2023 (VS ČR) - Do předmětu Profesní etika v kurzech základní odborné přípravy pro příslušníky a odborné pracovníky podílející se na zacházení s vězněnými osobami byly začleněny přednášky, v nichž vězeňští kaplani představují úlohu vězeňské duchovenské služby (VDS) a přínos dobrovolných duchovních sdružených ve Vězeňské duchovenské péči z. s. (VDP).

Dne 7. února 2023 tyto přednášky započali dva nejvyšší představitelé vězeňských duchovních, hlavní kaplan VS ČR Mgr. Otto Broch a jeho zástupce B.Th. Pavel Zvolánek. Setkali se velkým zájmem u studentů – příslušníků i odborných pracovníků VS ČR, kteří je při diskusi zahrnuli někdy překvapivě zasvěcenými otázkami. Praktické zkušenosti duchovních s mnohaletou praxí pomoci vězněným osobám všichni studenti ocenili jako přínosné pro své profesní zdokonalování a orientaci. 

Přednášky se konaly v čtyřech třídách studentů, kteří se v současnosti již připravují na závěrečné zkoušky. Další přednášky jsou s odstupem několika týdnů plánovány pro následující čtyři třídy studentů. Je zřejmé, že v této praxi je třeba pokračovat a učinit z ní pevnou tradici, která přispěje k rozvoji humánních základů zacházení s vězni v duchu etického kodexu zaměstnanců VS ČR.

Lubomír Bajcura

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X