Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Ve dnech 7. – 9. 6. 2016 složilo třináct příslušníků a občanských zaměstnanců VS ČR praktickou zkoušku z odborné angličtiny.

Mezinárodní komise složená z ředitele Akademie VS plk. Ing. Františka Vlacha, Ing-Paed IGIP, ředitelky Věznice Světlá nad Sázavou plk. PhDr. Gabriely Slovákové, PhD., odborníka na mezinárodní vztahy GŘ VS ČR kpt. Mgr. Tomáše Olšara, vedoucí odboru vzdělávání GŘ VS Rumunska Ralucy Stuparu, specialistky v oboru mezinárodních vztahů GŘ VS Polska pplk. Mgr. Magdaleny Brol a zástupkyně ředitele Institutu vzdělávání v Nitře, ZVJS Slovenské republiky pplk. Mgr. Dagmar Krošlákové hodnotila výsledky zkoušek velmi pozitivně. 

Absolventi prokázali své znalosti a vědomosti, které využijí v reálných situacích na vlastním pracovišti v kontaktu s vězeňskými odborníky ze zahraničí, kteří přijíždějí na pracovní či studijní návštěvy a exkurze do českých věznic. Za rok se zástupci českých věznic naučili podat informace o českém vězeňském systému, prezentovat mateřskou organizační jednotku, představit detailně vybrané části věznice a celkově organizačně zabezpečit tyto mezinárodní akce. 

Celá zkouška včetně zpětné vazby a vyhodnocení byla veřejná a proběhla za přítomnosti všech frekventantů kurzu a pozvaných hostů v anglickém jazyce. Jedné ze zkoušek přihlíželi také náměstci generálního ředitele plk. Mgr. Simon Michailidis a plk. Mgr. Bc. Milan Brendl. 

Vězeňská služba ČR se nyní může pyšnit dalším jazykově vybaveným personálem připraveným odborně zabezpečit akce v souvislosti s mezinárodní spoluprací v těchto organizačních jednotkách: Věznice Světlá nad Sázavou, Věznice Všehrdy, Věznice Plzeň, Věznice Oráčov, Věznice Ostrov nad Ohří, Vazební věznice Liberec, Vazební věznice Olomouc, Vazební věznice Hradec Králové a Akademie VS ČR. 

Autor: kpt. Mgr. Iva Prudlová Foto: kpt. Mgr. Iva Prudlová a kpt. Bc. Michal Čechoň

Sdílet článek

Facebook
Platforma X