Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

V lednu 2019 se v Akademii VS ČR setkalo deset zaměstnanců a příslušníků reprezentujících osm věznic na dalším udržovacím semináři angličtiny pro penitenciární praxi. Tématem semináře bylo sdílení informací v mezinárodním prostředí.

Účastníci diskutovali o důvodech a způsobech poskytování či získávání informací ze zahraničí, o strategiích při přípravě prezentací pro mezinárodní konference nebo o efektivním stanovení konkrétních cílů zahraničních služebních cest. Vyměnili si rovněž zkušenosti s kontaktem se zahraničními partnery.

V rámci prezentací účastníků se objevila témata jako například představení justiční stráže v rámci mezinárodních aktivit, vybrané aspekty zahraničních misí, koncept spolupráce věznic s Akademií VS ČR v oblasti výměnných stáží, časté předsudky českých vězeňských odborníků týkající se některých zahraničních systémů ve srovnání se skutečností, specifika asistence zahraničním delegacím v českých věznicích, perspektivy implementace zahraničních zkušeností do českého prostředí či problematika tlumočení.

Prezentací se jako host zúčastnila také první zástupkyně ředitele Akademie plk. Mgr. Martina Gänsel, která se vyjádřila velmi pozitivně směrem k jazykovým kompetencím účastníků semináře, ale také přispěla do diskuse svými zkušenostmi a názory.

Autor: Iva Prudlová

Foto: Tomáš Větrovec, Iva Prudlová, Zuzana Bratová

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X