Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Dne 6. ledna 2021 se uskutečnilo on-line setkání týkající se mezinárodního vzdělávání CEPOL.

Za Akademii VS ČR se této akce zúčastnili ředitel plk. František Vlach a jeho první zástupce plk. Antonín Sůva.   

CEPOL je agentura Evropské unie, která podporuje spolupráci v oblasti prosazování práva prostřednictvím vzdělávání a výcviku, a to na evropské i mezinárodní úrovni.

Začátkem každého roku vychází kalendář aktivit CEPOL, který bude nově zasílán také do Akademie VS ČR.  Na základě přihlášek nominují členské státy účastníky vzdělávacích programů, které mohou mít formu například zahraničních výměnných stáží či akcí konaných přímo ve vzdělávacích institucích.

Jelikož zatím není zřejmé, kdy epidemiologická situace dovolí realizovat prezenční vzdělávací programy CEPOL, bude možné se zatím přihlásit pouze do on-line kurzů, jejichž délka se pohybuje dle konkrétního zaměření od dvou týdnů do dvou měsíců.  Nominované účastníky do jednotlivých on-line kurzů vybírá CEPOL. Toto vzdělávání  také CEPOL hradí.

Individuálně se lze však přihlásit na tzv. webináře, které bývají v rozsahu asi jedné hodiny a které je možno shlédnout i off-line. Zde není nutná nominace, zájemce si pouze předem vytvoří účet. Webináře jsou bezplatné.

Podmínkou pro přihlášení je znalost anglického jazyka (alespoň B1 – B2) a pro on-line vzdělávání přístup k platformě MOODLE.

Konkrétní spolupráce Akademie VS ČR s CEPOL bude v nejbližší době dále projednávána.

Odkaz:

https://www.cepol.europa.eu/cs

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X