Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

22. listopadu 2019 absolvovalo v Akademii VS ČR prvních pět manažerů věznic ZÁKLADNÍ KURZ ANGLIČTINY PRO PENITENCIÁRNÍ PRAXI. Jazykový program, který byl vyvinut exkluzivně pro ředitele věznic a jejich zástupce, si klade za cíl poskytnout úplným začátečníkům jazykové prostředky pro efektivní zvládnutí konkrétních situací spojených s mezinárodními vztahy. Kurz je rozdělen do šesti seminářů. Intenzivní výuka začíná vždy středečním odpolednem a končí v pátek ráno. Každý seminář obsahuje písemný test.

Absolventi prošli závěrečnou zkouškou praktických dovedností. Zde prokázali, že jsou schopni přivítat zahraniční delegaci ve své věznici, podat jim krátkou informaci o Vězeňské službě ČR, formou Power-pointové prezentace seznámit delegaci s věznicí a zúčastnit se diskuse pro výměnu základních informací.

Ve zpětné vazbě, kterou absolventi poskytli vedení Akademie VS, vyhodnotili kurz jako velmi užitečný. Znalosti, které získali, někteří již s úspěchem aplikovali ve své praxi. Se svými výsledky jsou spokojeni. Zejména oceňují radikální snížení komunikačních barier, jako je například obava z používání cizího jazyka v kontaktu se zahraničními odborníky, a zároveň zvýšení sebevědomí díky systematickému tréningu modelových situací v angličtině.

Pozitivně hodnotili podmínky, které Akademie VS pro frekventanty specializačních kurzů vytváří, ale také inovativní výukové materiály a nestandardní metody vedoucí k maximálnímu soustředění posluchačů, možnost individuálních e-mailových a telefonických konzultací s lektorem, vysokou odbornost, kreativitu a nasazení lektora při výuce či výbornou pracovní podpůrnou a přátelskou atmosféru. Zmínili také přínos dalších odborníků, kteří v hodinách angličtiny hostovali a asistovali lektorovi při praktických cvičeních.

Absolventi poděkovali Akademii VS ČR za realizaci kurzu, který zvyšuje profesionalitu personálu VS ČR, a vyjádřili svůj zájem ve studiu odborné angličtiny pokračovat.

Autor: Iva Prudlová

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X