Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Na dvoudenní poradě tiskových mluvčí, která se konala koncem listopadu 2017 v Zotavovně Přední Labská, absolvovali tiskoví mluvčí českých věznic kromě dalšího odborného programu výuku angličtiny.

Výuka probíhala ve třech pracovních skupinách rozdělených podle úrovně angličtiny. Účastníci s minimální či žádnou znalostí angličtiny se naučili několik frází, které mohou zejména asistentky ihned využít ve své praxi při příjezdu zahraničních delegací. Současně se seznámili se správnou výslovností hlásek, které se v češtině nevyskytují. Navíc proběhla motivační část, během níž účastníci pochopili, že mnoho slov znají, že jim jejich stávající znalost pomůže pracovat se slovníkem a že pro základní asistenci zahraničním delegacím nepotřebují absolvovat výuku angličtiny, ale mohou si pomoci sami. Další skupinu tvořili účastníci porady, kteří již mají s angličtinou nějaké zkušenosti. 

Obsahem tohoto dvouhodinového setkání bylo interaktivní metodou zvládnout nejdůležitější a nejfrekventovanější fráze užitečné pro organizátory mezinárodních akcí v organizačních jednotkách a zároveň porovnat situaci v českých věznicích týkající se mezinárodních vztahů. 

Poté byli účastníci seznámeni s možnostmi jazykového vzdělávání realizovaného v Akademii VS ČR. 

Osmičlenná skupina tiskových mluvčí, kteří hovoří anglicky, sdílela informace o prezentacích organizačních jednotek připravovaných pro zahraniční návštěvy a vzájemně si poskytla poradenství. 

Plnění dílčích cílů porady bylo velmi pozitivně podpořeno profesionálním přístupem zaměstnanců Zotavovny Přední Labská, kteří pro toto setkání vytvořili ty nejlepší podmínky.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X