Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 1. června (VS ČR) – Šest českých a šest zahraničních účastníků déle než měsíc připravovalo na další mezinárodní webinář angličtiny tentokrát na téma „Leadership in a Crisis“. Webinář se uskuteční 2. června a lektorem bude dlouholetý ředitel věznice z Dolního Saska Rüdiger Wohlgemuth.

Zájem o webináře angličtiny je velký zejména ze zahraničí. Bohužel on-line platforma může pojmout pouze omezený počet účastníků, aby interakce byla efektivní a webinář splnil svůj účel. Proto šest Čechů doplní kolegové z Bulharska, Estonska, Francie, Litevské republiky, Lotyšska a Slovenska.

Dvouhodinový webinář je rozdělen do čtyř bloků – prezentace lektora, krátké představení účastníků se zaměřením na hlavní téma, příspěvky účastníků týkající se jejich zkušeností se zvládáním koronavirové krize ve věznicích a diskuse.

Organizace takového webináře zahrnuje například komunikaci se zahraničním lektorem a s desítkami zájemců o účast na webináři.  Časově náročné je individuální testování spojení na platformě Skype for business s vybranými zahraničními zájemci. Stává se, že je třeba zkoušet připojení opakovaně a někdy se vůbec nezdaří. Výběr zahraničních účastníků je tedy ovlivněn nejen jejich znalostí odborné angličtiny na komunikativní úrovni či jejich služebním zařazením odpovídajícím zvolené problematice, ale také jejich flexibilitou připojit se v daný čas a mít vhodnou technickou výbavu, případně podporu. Proto tým účastníků doplňují náhradníci a pozorovatelé.

Vybraní vězeňští manažeři a další odborníci, kteří mají zájem o zdokonalování jazykových dovedností touto formou, jsou povinni pečlivě si prostudovat zaslané materiály, sdílet s lektorem a účastníky profesní životopisy a zpracovat lektorem zadané úkoly. Jen tak se mohou důkladně připravit na samotný webinář.

Do konce kalendářního roku plánuje Akademie realizovat ještě několik dalších webinářů angličtiny facilitované zahraničními experty na vězeňství.

Bližší informace vám poskytne kpt. Mgr. Iva Prudlová iprudlova@avs.justice.cz

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X