Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VŠEHRDY 21. června (VS ČR) – Včera se v Aktivním lesoparku Praha Řepy konal již 8. ročník Běhu se žlutou stužkou – Yellow Ribbon Run 2023. Běh se stužkou je projektem prevence kriminality, navazuje na odborné zacházení v průběhu výkonu trestu a přispívá tak k minimalizaci recidivy a snížení obětí trestných činů. Letošní tematický ročník byl věnován vězněným ženám a matkám. Zúčastnili se jej i běžci z Věznice Všehrdy. Pravidelně a pečlivě se připravovali již od dubna. Celkem se do závodu štafet 4x4 km přihlásilo 12 závodníků z řad zaměstnanců a dospělých odsouzených.

Naši závodníci si nejen užili krásné úterní odpoledne, ale zároveň podali i skvělé sportovní výkony, zvláště s přihlédnutím k náročným klimatickým podmínkám, kdy teplota vzduchu i v podvečer přesahovala 30 stupňů. Z celkového počtu 87 štafet v této kategorii se naše 3 štafety umístily na velmi dobrých pozicích. Nejlépe doběhla štafeta pracovně zařazených odsouzených pod vedením pracovníka logistiky s časem 1:20:37 a obsadila 20. místo. Štafeta vychovatele a odsouzených specializovaného oddílu obsadila 43. příčku s časem 1:29:34. V celkovém pořadí se na 58. místě s časem 1:34:01 umístila štafeta odsouzených ze specializovaného oddílu pod vedením pedagoga volného času.

V tomto závodě však umístění není prioritou. Nejdůležitější je hlavní myšlenka celého závodu – účastí na tomto běhu podporovat myšlenku potřeby dávat lidem s trestní minulostí druhou šanci na slušný život. Velké poděkování patří organizátorům celého běhu Yellow Ribbon Run za poskytnuté zázemí pro závodníky a výbornou atmosféru. Příští ročník bude dle sdělení ředitelky závodu věnován vězněným otcům a mužům.

 Mgr. Jiřina Vopatová, speciální pedagog

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X