Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Všehrdy 23. června (VS ČR) V Aktivním lesoparku Praha Řepy se dne 21. června 2022 konal již 7. ročník Běhu se žlutou stužkou – YELLOW RIBBON RUN 2022 (dále YRR). Letošní tematický ročník byl věnován dětem vězněných rodičů. Projekt YRR je projektem prevence kriminality, navazuje na odborné zacházení v průběhu výkonu trestu a přispívá tak k minimalizaci recidivy a snížení obětí trestných činů.

Běžci z naší věznice se na něj pravidelně a pečlivě připravovali již od dubna. Celkem se do závodu štafet 4x4 km přihlásilo 12 závodníků z řad zaměstnanců a odsouzených a jeden kolega příslušník z důvodu výkonu služby v době konání závodu běžel trasu 4 km v kategorii virtuální běh.

Naši závodníci si nejen užili krásné úterní odpoledne, ale zároveň podali i skvělé sportovní výkony. Z celkového počtu 98 štafet se naše 3 štafety umístily na velmi dobrých pozicích. Nejlépe doběhla štafeta pod vedením pedagoga volného času s časem 1:16:12 a obsadila 19. místo. Štafeta vychovatele a odsouzených specializovaného oddílu obsadila 25. příčku s časem 1:20:20. V celkovém pořadí se na 44. místě s časem 1:24:33 umístila štafeta z řad pracovně zařazených odsouzených.

V tomto závodě však umístění není prioritou. Nejdůležitější je hlavní myšlenka celého závodu. Účastí na tomto běhu podporovat myšlenku potřeby dávat lidem s trestní minulostí druhou šanci na slušný život.

Velké poděkování patří organizátorům celého běhu YELLOW RIBBON RUN za poskytnuté zázemí pro závodníky a výbornou atmosféru.

 

Mgr. Jiřina Vopatová

 speciální pedagog

Sdílet článek

Facebook
Platforma X