Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VŠEHRDY 29. září (VS ČR) – Na přelomu srpna a září proběhlo ve Věznici Všehrdy několik akcí s odsouzenými. Ve druhé polovině srpna navštívila Věznici slovenská kapela Dismas, která se věnuje duchovní hudbě. Na 40 odsouzených si přišlo poslechnout křesťanské písně a rovněž životní příběhy hudebníků. Dismas působí pod hlavičkou stejnojmenného Slovensko-českého väzenského spoločenstva.

Začátkem měsíce září si 5 odsouzených zvýšilo svou kvalifikaci. Absolvovali rekvalifikační kurz obsluha motorové pily. Díky spolupráci Věznice s obcí Všehrdy si účastníci mohli teoretické i praktické znalosti a dovednosti osvojit v nedalekém lese. Všichni úspěšně složili závěrečný test a obdrželi akreditační certifikát. Vzhledem k velkému zájmu zorganizuje společnost Volonté Czech další kurz na jaře příštího roku.

Skupina 6 vězňů v rámci programu zacházení Historie a současnost České republiky se v první polovině září vydala po stopách československého opevnění z let 1936 – 1938. Cestou po naučné stezce, za doprovodu vychovatele-terapeuta a speciální pedagožky, se odsouzení seznámili s historií stavby tzv. řopíků, s různými typy zátarasů, viděli okopy i zapomenutá kulometná hnízda. Putování předválečnými časy zakončili v Muzeu Na Kočičáku. Jeho součástí je unikátní originální protitanková překážka tvořená ze 130 ocelových rozsocháčů. Do věznice se vrátili pěšky a udělali tak něco i pro své zdraví.

var

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X