Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VŠEHRDY 5. 12. 2023 (VS ČR) – Hustý dým se dnes před tři čtvrtě na devět začal valit z oken ubytovny č. 6 ve Věznici Všehrdy. Začalo hořet v 1. patře v kuchyňce přiléhající ke kulturní místnosti. Na kulturní místnosti se v tu dobu nacházeli někteří odsouzení. Za chvíli už se obcí Všehrdy rozléhaly sirény přijíždějících hasičských aut. Velitel zásahu se seznámil se situací a v další minutě už v budově hasiči natahovali hadice připojené na cisternu s vodou. Ještě před jejich příjezdem byli všichni odsouzení z budovy evakuováni na bezpečné místo.

Podle popisu výše to vypadá na vážnou mimořádnou událost. Naštěstí se jednalo o fingovaný požár, který byl námětem součinnostního cvičení Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje, oblast Chomutov a Vězeňské služby ČR Věznice Všehrdy. Účastna byla i jednotka z Bitozevsi, hasiči ze Správy železnic Chomutov nebo jednotka sboru dobrovolných hasičů z obce Droužkovice.  Jeho cílem bylo prověřit součinnosti zmíněných bezpečnostních složek při zdolávání mimořádné situace. Jak příslušníci Vězeňské služby, tak hasičského sboru do posledního okamžiku nevěděli, že nejde o skutečný boj s ohnivým živlem.

„Takováto součinnostní cvičení jsou důležitá. Ukážou eventuální slabiny, které by v případě reálné mimořádné situace mohly zásah zkomplikovat“, uvedl bezpečnostní referent ve Věznici Všehrdy Vlastimil Gera. Dnešní cvičení tedy splnilo svůj účel.

var

Sdílet článek

Facebook
Platforma X