Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Všehrdy 18. dubna (VS ČR) Školskému vzdělávacímu středisku (ŠVS) ve Věznici Všehrdy, se podařilo sjednat spolupráci s Vězeňskou duchovenskou službou, prostřednictvím nové kaplanky Věznice Všehrdy Mgr. Monikou Černou. První cesta paní kaplanky po uvedení do funkce vedla právě na Školské vzdělávací středisko, které si se zájmem prohlédla a nabídla možnou spolupráci.

Ta vešla zanedlouho v platnost tím, že vedoucí školského střediska nabídl kaplance věznice možnost spolupodílet se na výuce Občanské výchovy a nenásilnou formou zaujmout žáky v duchovní sféře. První přednáškou, která se právě uskutečnila, byla aktuálně otázka Velikonoc. Proč tyto svátky vlastně vznikly, jak se původně slavily a jaká poselství přináší pro generace budoucí. Žáci se dozvěděli mnoho nových informací, které si dříve vůbec neuvědomovali a brali je jako samozřejmé. Všichni se shodli na tom, že se těší na další semináře a přednášky paní kaplanky, které se budou opakovat každých čtrnáct dní a to zcela nezištně v rámci předmětu Občanská výchovy.

Naše ŠVS na oplátku paní kaplance slíbilo, že pomůže při realizaci jejích projektů v rámci pomoci potřebným, konkrétně poté, že vyrobí v rámci odborného výcviku dřevěné přípravky pro postižené děti ze speciální základní školy v Praze 4 Krči. Doufáme, že spolupráce se bude prohlubovat ke spokojenosti nás všech a ukáže cestu i ostatním.

Mgr. Libor Řezníček, vedoucí ŠVS Všehrdy.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X