Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Všehrdy 30. května (VS ČR) Na třídenní pracovní návštěvu zavítali dne 25.5.2022 do Věznice Všehrdy kolegyně a kolegové ze spolupracujícího slovenského zařízení. Načerpat nové informace o výkonu trestního opatření mladistvých odsouzených mužů a o výkonu trestu odnětí svobody dospělých odsouzených mužů přijeli ředitel Ústavu pro výkon trestu odnětí svobody pro mladistvé odsouzené v Sučanech, zástupkyně ředitele pro služební věci, vedoucí oddělení ochrany, samostatný odborný referent sekretariátu ředitele a referent oddělení logistiky.

Úvodní část pracovní návštěvy, včetně přivítání slovenské delegace ředitelem Věznice Všehrdy plk. Mgr. Miroslavem Fousem, za přítomnosti obou zástupců ředitele věznice, tiskové mluvčí a jednotlivých vedoucích oddělení, se uskutečnila na zasedací místnosti věznice. Poté představil své kolegyně a kolegy ředitel hostujícího zařízení plk. PhDr. Michal Hrnčiar. Další část byla věnována prohlídce areálu věznice, včetně probíhající diskuze.

Slovenští kolegové si tak prohlédli ubytovnu mladistvých odsouzených, specializované oddělení pro dospělé odsouzené muže s poruchou osobnosti v důsledku užívání návykových látek. Zajímali se o programy zacházení, vzdělávání mladistvých odsouzených a o pracovní činnosti. Další zastávkou pak bylo oddělení výkonu kázeňských trestů, kde hosté nahlédli do nedávno zrekonstruovaných cel a prošli si nově koncipovaný vycházkový dvůr pro odsouzené, kde jsou v jednotlivých prostorách umístěny i telefonní automaty. Krátce se také zastavili ve vězeňské kuchyni a jídelně, kdy tyto prostory prošly v loňském roce velkou rekonstrukcí včetně obnovy kuchyňského zařízení.

Druhý pracovní den byl věnován návštěvě Památníku Vězeňské služby ČR a prohlídce detenčního zařízení ve Vazební věznici a Ústavu pro výkon zabezpečovací detence Praha Pankrác, za doprovodu ředitele a tiskového mluvčího zmiňovaného zařízení.

Poslední den byl vyplněn závěrečným zhodnocením spolupráce, kdy se oba ředitelé shodli, že tyto výměnné pracovní návštěvy jsou přínosem pro zvyšování profesních zkušeností.

brv

Sdílet článek

Facebook
Platforma X