Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Všehrdy 24. září (VS ČR) Na základě Dohody o spolupráci mezi vězeňskými zařízeními České a Slovenské republiky, navštívila ve dnech 20. 9. až 22. 9. 2021 pětičlenná delegace Věznice Všehrdy, svůj slovenský protějšek, kterým je Ústav pro výkon trestu mladistvých odsouzených v Sučanech.

Cílem třídenní, pracovní návštěvy byla výměna zkušeností v oblasti výkonu trestního opatření odnětí svobody u mladistvých odsouzených mužů, které mají obě zařízení ve své profilaci. Dále pak v oblasti personální, v záležitostech oddělení prevence a stížností, oddělení vězeňské stráže a činnosti tiskových mluvčí.

Ředitel Věznice Všehrdy Alexandr Vidlák, spolu se zástupkyní oddělení vězeňské stráže, vedoucím oddělení prevence a stížností, vedoucí personálního oddělení a tiskovou mluvčí věznice si tak mohli prohlédnout ubytovací prostory odsouzených na oddělení výkonu trestu odnětí svobody, operační středisko, prostory pro volnočasové sportovní aktivity a rozsáhlý psinec určený pro psy na vyhledávání drog, pro všestrannou a obrannou kynologii a pro psa na vyhledávání výbušnin.

Milým překvapením byla návštěva Múzea slovenskej dediny, kde jsme viděli domky z Kysuce-Podjavorníka, usedlost z Jasanovej nebo dřevěný římsko-katolický kostel sv. Štefana Kráĺa z Rudna  (Turiec) z roku 1792.

Závěrem pracovní návštěvy se oba ředitelé shodli na tom, že výměnné akce splňují svůj účel a přináší vzájemné obohacení dosavadních zkušeností.

brv

Sdílet článek

Facebook
Platforma X