Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VALDICE, 13. září (VS ČR) – Záchrana lidského života je bezesporu hrdinský čin. Zdeňka Morávková bez sebemenšího zaváhání poskytla první pomoc chlapci po srážce s vozidlem.

Krásné letní jedenácté zářijové odpoledne se v okamžiku změnilo v dramatický zážitek. Zdeňka Morávková, jejíž dům sousedí s ulicí, na které došlo k incidentu, si všimla party kamarádů na kole, kteří přijížděli k silnici, po které zrovna jel osobní automobil. Bohužel odpolední projížďka kamarádů skončila srážkou jednoho z nich s projíždějícím vozidlem.

Když slyšela ránu, všeho nechala a bosa běžela na místo srážky. Vzhledem k tomu, že pracuje jako zdravotní sestra ve Věznici Valdice, zareagovala naprosto profesionálně a společně s dalšími příchozími  poskytovala chlapci první pomoc až do příjezdu složek záchranného integrovaného systému: „Nebylo nad čím přemýšlet, to by přeci udělal každý. Po prvotním obhlédnutí situace jsem zajistila chlapce do stabilizované polohy. Na první pohled bylo jasné, že je v šoku. Bylo však velké štěstí, že měl přilbu,“ skromně doplňuje.

Zdeňka Morávková prokázala osobní statečnost a profesionalitu, za příkladnou první pomoc jí na místě poděkovali i hasiči. I vedení valdické věznice tímto děkuje za projevení osobní odvahy při záchraně lidského života.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.