Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Od středy 14. října jsou zavřené všechny školy až na nějaké výjimky. Mezi ně patří i škola pro odsouzené. Výuku zabezpečuje Střední odborné učiliště v Praze 4 a mezi jednu z devíti věznic, kde probíhá výuka, patří i Valdice.

Časový rozvrh dne je uzpůsoben podmínkám vzdělávání. Studující jsou ubytováni odděleně na celách s TV v areálu ŠVS, kde jsou vytvořeny lepší podmínky pro studium. K dispozici mají kuchyňku a počítačovou učebnu pro samostudium.

Výuka probíhá samozřejmě za dodržení nastavených hygienických pravidel tak, aby se minimalizovala možnost nákazy COVID-19. „Před vstupem do učeben a dílen je měřena všem žákům teplota, poté probíhá osobní desinfekce, žáci mají po dobu veškeré výuky roušky. Vyučující mají k dispozici respirátory a ochranné štíty, které se tisknou na třech školských 3D tiskárnách. Na učebnách byly instalovány plexisklové zástěny oddělující vyučující od žáků, prostory pro výuku jsou denně desinfikovány, a to i UVC zářením, ničícím až 99,9% mikroorganismů“, dodal vedoucí ŠVS.

Základním oborem Školského vzdělávacího střediska Valdice (ŠVS) je učební obor Obráběč kovů a doplňkově probíhají kurzy Malíř-natěrač, Knihař, Technologie 4.0 (CNC obrábění, 3D tisk) a FIE.

V rámci kurzů odsouzení zhotovili v minulých týdnech podzimní dekoraci  ve formě dřevěného draka pro malé žáky mateřské školy Beruška v Kněžnicích na Jičínsku. Je umístěn u vchodu a tak děti i zaměstnance školky každé ráno vítá při jejich příchodu. Navíc ještě děti dostaly bločky s dekorem létajících papírových draků.

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.