Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Valdice 23. března (VS ČR) - Odsouzení z valdické věznice vyrobili české dřevěné abecedy pro ukrajinské žáčky během několika málo dní.

Výroba hraček a didaktických pomůcek v rámci speciálně výchovných aktivit má ve valdické věznici již několikaletou tradici. Vzhledem k tomu, že ZŠ Valdice již přivítala několik nových žáčků z Ukrajiny, vyrobili odsouzení českou abecedu, která jim může být dobrou pomůckou pro výuku češtiny. Po náročné výuce je však potřeba i odpočinek, proto se jiná skupina odsouzených posadila k šicím strojům a našila pro školáky i malé polštářky.

Odsouzení, kteří se podílí na výrobě těchto pomůcek, v sobě objevují manuální zručnost a ví, pro jakou cílovou skupinu pomůcky vyrábí. Vidí v této činnosti smysl a uvědomují si, že výsledkem jejich práce bude pomoc a radost dětem. Bonusem je i upevňování pracovních návyků a dokončení započaté činnosti.

Do pomoci se zapojili i zaměstnanci Věznice Valdice. V tomto týdnu se ve věznici uskutečnila, ve spolupráci s Oblastní charitou Jičín, sbírka trvanlivých potravin a drogerie. Základní materiální pomoc je určena především pro válečné uprchlíky z Ukrajiny, kteří našli zázemí v Jičíně a okolí. 150 kg  drogerie a potravin zástupci věznice předali přímo do potravinového skladu, který Charita obhospodařuje.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.