Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VALDICE 21. února (VS ČR) - Pracovníkům Věznice Valdice se při jedné z kontrol zásilek pro odsouzené osoby podařilo zajistit celkem 40 g pervitinu a případ proto předali Policii ČR. Následným šetřením kriminalisté zamezili doručení minimálně dalších 30 g pervitinu a 210 ks léčiv.

Odsouzení muži instruovali z věznice členy skupiny z venku. Ti měli do věznice následně skrytě a konspirativně doručovat neoprávněně opatřené omamné a psychotropní látky (především pervitin) a zakázaná léčiva. K doručování kontrabandu využívali poštovní služby či povolené návštěvy věznice, kdy drogy ukrývali např. do zdvojeného dna obalu od tabáku.

Od května 2021 se tedy kriminalisté zaměřili na zásilky směřující do Věznice Valdice. Výsledkem této několika měsíční práce je stíhání tří žen a tří mužů, z toho dva jsou již ve výkonu trestu. Celou šestici členů organizované skupiny kriminalisté obvinili ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, přičemž čtyři členové jsou stíháni na svobodě, zbylí dva pokračují ve výkonu stávajícího trestu.

V případě pravomocného rozsudku hrozí obviněným osobám trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let.

I když má věznice přijatu řadu opatření a aktivně bojuje s pašováním nepovolených předmětů, včetně OPL do věznice, nelze tomu beze zbytku zabránit. Díky dobré práci zaměstnanců valdické věznice však dochází k odhalování této trestné činnosti.

 

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.