Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VALDICE 10. října (VS ČR) - Úterní dopoledne narušila siréna oznamující požár v areálu valdické věznice. Na vnitřním pracovišti Údržba byl vyhlášen požární poplach. Již za pár minut branou věznice projížděla jednotka jičínského hasičského záchranného sboru a v objektu věznice se zároveň formovala jednotka požární ochrany.

Naštěstí se však jednalo o taktické cvičení. Účelem cvičení bylo zdokonalení koordinace a činnosti zasahujících jednotek při požárním zásahu, prohloubení praktických dovedností, zopakování taktických postupů a prověření zpracované dokumentace pro případ požáru.

Jičínská jednotka přijela dvěma vozidly s pěti zasahujícími hasiči a prověřila i způsob průjezdu přes vjezd motorových vozidel do areálu Věznice Valdice a spolupráci s ostrahou věznice.  Za věznici se zúčastnilo pět členů požární jednotky i všech šest členů družstva odsouzených pro výkon pomocných prací při požáru, požární zásah byl zahájen do sedmi minut.

Celé akce byli přítomni ředitel hasičského záchranného sboru Libor Zikeš a vedoucí pracoviště IZS a služeb Ladislav Oborník, za vedení věznice pak 1. zástupce ředitele Pavel Stindl. Kontrolní skupiny neshledaly pochybení, akceschopnost jednotky PO věznice je na velmi dobré úrovni a evakuace osob z objektu byla provedena zaměstnanci věznice v požadovaném časovém limitu.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.