Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VALDICE 26. září (VS ČR) – Trvání česko-slovenské bilaterární spolupráce se počítá již na desetiletí. Po pauze způsobené covidovými opatřeními na sklonku září opět navštívili valdickou věznici zástupci z partnerské věznice v Leopoldově.

Za dobu kooperace proběhlo několik výměnných stáží, které byly vždy přínosem, a to především proto, že Ústav na výkon trestu odňatia slobody a Ústav na výkon väzby Leopoldov je svým typem uzavřeného systému i skladbou odsouzených velmi podobný Věznici Valdice.

Cílem této návštěvy byla nejen exkurze ve věznici, ale i podepsání nové Dohody o spolupráci, aby vzájemná setkávání mohla pokračovat i nadále. U příležitosti opětovného setkání i ocenění dlouholeté spolupráce převzala z rukou ředitele Jiřího Macha Pamětní medaili Věznice Valdice zástupkyně ředitele pro služební věci Viera Ballayová a vedoucí personální skupiny Roman Škubla.

Setkání zhodnotila nejen slovenská delegace složená se zástupců ředitele, vedoucího personální skupiny a vedoucího výkonu trestu, ale i ředitel valdické věznice jednoznačně pozitivně: „Výměna zkušeností a každodenní řešení problémů související s chodem je velmi podnětná, přínosná a jsem velmi rád, že naše spolupráce bude pokračovat.“

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X