Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Valdice 6. dubna (VS ČR) - Nenapravitelný recidivista byl v minulých dnech zadržen před branou věznice zásahovou jednotkou jen několik minut po svém propuštění. Kriminalisté následně muže obvinili ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě ve stádiu pokusu a přečinu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu.

Odsouzený vězeň měl v listopadu minulého roku ve valdické věznici nejdříve poničit majetek. Následně měl dozorcům sdělit, že má v ruce žiletku a že je podřízne. Poté se měl otočit a začít utíkat, neodradila ho ani zákonná výzva dozorců, aby zanechal protiprávního jednání, jinak bude použito donucovacího prostředku. Muž se měl následně otočit a zaútočit na dozorce, kterého měl opakovaně udeřit pěstí do obličeje. Ostatní dozorci následně vězni za použití donucovacích prostředků zabránili v dalším násilném počínání. Pokud dojde k prokázání viny, hrozí mu až 6letý pobyt za mřížemi.

Stejného jednání se již v minulosti ve výkonu trestu dopustil, když opakovaně ničil majetek věznice a několikrát napadl úřední osobu. Recidivista má v evidenci rejstříku trestu celkem sedm záznamů a naposledy byl za trestné činy násilí proti úřední a výtržnictví odsouzen v roce 2018.

Díky spolupráci Věznice Valdice a Policie ČR nebyl toto první odsouzený, který byl zadržen několik minut po svém propuštění. Chování mimo rámec zákonných norem a vnitřního řádu se prostě nevyplácí.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.