Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

VALDICE 20. dubna (VS ČR) - Návštěvy za odsouzenými ve Věznici Valdice budou probíhat omezeně na základě vydaného opatření Ministerstva zdravotnictví za přísných hygienických opatření.

Rodinným příslušníkům a dalším osobám budou odesílány tzv. navštívenky dle požadavku vězněné osoby a zákonem daných kritérií. Návštěvy se budou konat ve všední dny i o víkendu dle stanoveného harmonogramu.

Na návštěvu mohou přijít pouze dvě osoby a každá z nich může vykonat návštěvu za podmínky, že po dobu návštěvy bude používat ochranný prostředek dýchacích cest. Pro upřesnění uvádíme, že děti do dvou let věku nemusí mít ochranu dýchacích cest. Děti od dvou do patnácti let mohou mít respirátor či jinou ochranu nosu a úst (než jen respirátor), která brání šíření kapének. Osoby nad patnáct let musí mít respirátor nebo obdobný prostředek splňující minimálně všechny technické podmínky a požadavky dle výkladu ministerstva zdravotnictví.

Návštěvník bude podepisovat Čestné prohlášení, ve kterém stvrdí podpisem, že na něj nejsou uvalena žádná karanténní nebo izolační opatření a není mu známo, že má v současnosti onemocnění COVID-19.

Návštěvy budou probíhat u stolů vybavených ochrannými zábranami. Při návštěvách nebude možný fyzický kontakt mezi návštěvou a vězněnou osobou, stejně tak nebude možná konzumace jídla. Pro vstupující osoby bude k dispozici dezinfekce. Před a po ukončení návštěv se všechny návštěvní místnosti, čekárny, sociální zařízení a další prostory budou dezinfikovat.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.