Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

V pondělí 4. listopadu ocenila v Brožíkově síni ministryně spravedlnosti Marie Benešová nejlepší zaměstnance Vězeňské služby ČR a Probační a mediační služby ČR. Slavnostního večera, který hudebně doprovodil Žesťový kvintet Hudby Hradní stráže a Policie ČR, se zúčastnilo mnoho významných hostů.

Je skvělou vizitkou Věznice Valdice, že zde pracují zaměstnanci, kterým není lhostejný osud jiných. V kategorii Čin roku převzala ocenění Dita Zvěřinová, která 27. března 2019 poskytla první pomoc řidiči zraněnému při dopravní nehodě. Zastavila zjevné krvácení a následně kontrolovala vědomí zraněného řidiče do příjezdu záchranných složek.

Dita Zvěřinová k tomu říká:

Jela jsem z Ostroměře do Vojic, kdy jsem zahlédla na silnici evidentní nehodu. Zařídila jsem jen nezbytnou pomoc zraněnému do příjezdu sanitky. Pro mě byl celý večer první zkušeností s takovouto akcí a byl to opravdu nepopsatelný zážitek, poznala jsem spoustu osobností z vězeňské služby. Všichni byli velmi příjemní.

 

Valdická věznice je unikátem mezi věznicemi, neboť stojí na místě bývalého kartuziánského kláštera, je nejstarší věznicí, a patří mezi nejtěžší věznice. Druhou takovou unikátní věznicí se zvýšenou ostrahou je Věznice Mírov, která je, co se týká stáří, o rok mladší, než valdická a je to bývalý obranný hrad. Dalším pojítkem je současný ředitel Valdic, plk. Jiří Mach, který dlouhá léta působil v různých funkcích právě na Mírově. A po dlouhá léta mírovskou věznici vedl plk. Vladimír Lang, který v pondělí obdržel též zvláštní cenu ministra, a to za mimořádné zásluhy.

 

Obě věznice se opět propojily i v pondělí, kdy byli oceněni zaměstnanci z obou věznic. Oběma patří velká gratulace.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.