Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Valdická věznice se v tomto týdnu stala jedním z dějišť dovršení policejní akce pod názvem RAJEC.

Od září loňského roku se kriminalisté územního odboru Jičín spolu s vězeňskou službou a kriminalisty Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje zaměřili na drogové delikty, které byly spojené s Věznicí Valdice. Důkladným prověřováním a zjišťováním tras zásilek dodávaných odsouzeným do věznice bylo odhaleno několik osob, které se na této promyšlené trestné činnosti podílely. Dne 28. ledna 2020 v ranních hodinách valdická věznice poskytla součinnost Policii k vykonání potřebných úkonů. Kriminalisté zajistili předměty sloužící k transportu těchto látek a korespondenci.

Následně bylo obviněno několik odsouzených, kterým bohužel ani pobyt za mřížemi nezabránil organizovat trestnou činnost, a to především prostřednictvím korespondence.

Osoby, které se v obecné míře na této trestné činnosti podílejí, se rekrutují především z řad rodinných příslušníků a blízkých osoby odsouzených. I když vedení Věznice Valdice přijímá průběžně opatření k zabránění snah průniku nepovolených předmětů do objektu, musí se pohybovat v zákonných normách a nelze tomu stoprocentně zabránit.

Tato akce však skončila úspěchem, podařilo se odhalit trestnou činnost a v případě uznání viny hrozí obviněným další tresty.

Případ však není zcela uzavřen, kriminalisté nevylučují, že počet obviněných osob ještě stoupne.

V této souvislosti vedení valdické věznice oceňuje spolupráci s kriminalisty Krajského ředitelství Policie Královehradeckého kraje a územním odborem Jičín.

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.