Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 25. června (VS ČR) – Pro děti vězněných žen uspořádala Věznice Světlá nad Sázavou ve spolupráci s organizací Volonté Czech o víkendu z 19. na 20. června dětský den. Ten byl primárně určen pro děti ze sociálně slabších rodin a děti žijící v náhradní či ústavní péči.

„Tyto děti mají s ohledem na životní situaci kontakt se svými maminkami o něco složitější. Z finančních důvodů nemohou vždy přijet do věznice za maminkou na návštěvu nebo nemají možnost se s ní spojit prostřednictvím skype hovoru, protože rodina nevlastní počítač. A právě to řeší projekt Mámu potřebuji organizace Volonté Czech, díky kterému jsme mohli dětský den realizovat,“ uvedla ředitelka věznice Monika Myšičková.  

Pro děti byl v rekreačním středisku Kadlečák připraven bohatý program. Svoji manuální šikovnost mohly předvést v rámci dílniček a různých úkolů, za jejichž splnění obdržely drobné dárky, prohlédly si vůz hasičů, zhlédly vystoupení klaunů, vyfotily se se svými blízkými ve fotokoutku, na trojkolce sjely přilehlou sjezdovku a po celé odpoledne mohly využít bazén, malování na obličej, skákací hrad, pískoviště a prolézačky.  

Cílem projektu Mámu potřebuji je, aby uvěznění zcela nezpřetrhalo vazby mezi matkou a dítětem. Dítě za chybu svého rodiče nemůže, je jakousi druhotnou obětí trestného činu, když na nějaký čas přichází o blízkou osobu. A i právě proto je realizace takovýchto projektů důležitá.  

Kromě dětí, zapojených do projektu, se dětského dne zúčastnily i ženy s dětmi ze specializovaného oddílu věznice.  

Věznice Světlá nad Sázavou děkuje všem, kteří dětský den podpořili – kromě Volonté Czech také zaměstnancům světelského školského vzdělávacího střediska, Pavlu Zvolánkovi z Vězeňské duchovenské péče a Gabriele Kabátové z Mezinárodního vězeňského společenství za dárky pro děti, škole OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava za realizaci fotokoutku a malování na obličej, AG FOOD za zapůjčení kávovaru a zařízení na ledovou tříšť a džus a světelské jednotce Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina za ukázku jejich činnosti.

raj

Sdílet článek

Facebook
Platforma X