Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 18. prosince (VS ČR) – Ve sféře zaměstnávání vězněných osob se Věznici Světlá nad Sázavou v roce 2017 velice dařilo. Její poměrně mladá provozovna Střediska hospodářské činnosti, zřízená v říjnu 2016, uzavřela nové spolupráce se čtyřmi firmami. K stávajícím pěti tak přibyla čtyři pracoviště pro minimálně 120 žen. Věznice tím zajistila práci pro více než 500 odsouzených žen.

Na počátku roku bylo zřízeno pracoviště vězněných osob v místním největším závodě CRYSTALITE BOHEMIA s.r.o. Pracoviště má zatím kapacitu pro 20 žen, které balí hotové sklářské výrobky, manipulují s výrobním materiálem a obsluhují automatické linky na výrobu nápojového a dekorativního skla.

Od června byla zahájena spolupráce s místní rodinnou firmou AMG – Karel Pícha. Odsouzené obsluhují svářečské poloautomaty a hydraulické lisy na obrábění kovových výrobků.

V červenci pak vznikla dvě pracoviště. První je ve společnosti DS Smith Packaging, která sídlí v logistickém areálu společnosti Jipocar. Zde pracuje 8 žen v kartonážní výrobě. Druhé pracoviště je v japonské firmě Futaba Czech, s.r.o., která sídlí v Havlíčkově Brodě. Toto pracoviště se během 5 měsíců rozrostlo z jednosměnného provozu pro 30 odsouzených na dvousměnný pro cca 100 odsouzených žen. Odsouzené obsluhují svařovací automaty automobilových dílců.

Dále jsou v činnosti dlouholetá a stávající pracoviště LION PRODUCTS, s.r.o., JIPOCAR Obaly s.r.o., hand-made service s.r.o., Kostelecké uzeniny, a.s. a Hamerník s.r.o., jejichž výrobní programy a počty pracujících vězeňkyň připomíná níže přiložená tabulka.

  

Název pracovištěKapacitaPracovní činnostiSpolupráce od
 LION PRODUCTS220 balení cukrovinek2002
 JIPOCAR Obaly50 obsluha linek na mytí plastových obalů2010
 hand-made service50 manipulační práce pro tiskárenský průmysl2014
 Kostelecké uzeniny40 balení uzenin 2015
 Hamerník20 obrábění dřevěných výrobků2015
 CRYSTALITE BOHEMIA20 manipulační práce a balení sklářských výrobků2017
 AMG Karel Pícha5 kovovýroba – obráběcí práce2017
 Futaba Czech90 obsluha svářečských automatů2017
 DS Smith Packaging8 kartonážní výroba2017

eho

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X