Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 31. srpna (VS ČR) – V prvním pololetí roku 2023 jsme založili 9 nových pracovišť pro odsouzené ženy. Kapacitu pracovišť jsme navýšili o 163 pracovních míst a procento zaměstnanosti se zvedlo z 32 % na uspokojivých 55 %.

Hned v lednu 2023 jsme začali jednat s vedením společnosti A – GIGA o zřízení nového call centra pro cca 20 odsouzených, později s rozšířením na dvousměnný provoz.

V březnu nás kontaktovala a o možnost zaměstnávání vězňů se zajímala společnost Zásilkovna, která požadovala 10 odsouzených na balení a třídění zásilek v depu v Jihlavě. O výpomoc v zemědělství požádala soukromá zemědělská společnost Agroprodukt plus, která potřebovala sesbírat kamení na polích. Situace v zaměstnávání vězňů se postupně zlepšovala.

V dubnu jsme obnovili jednání se spol. Lion Products o pracovních možnostech ve výrobní hale u věznice. Dohodnuta byla práce pro 100 odsouzených od června s předpokládaným ukončením v říjnu 2023. Provoz zahájila dvě nová pracoviště s volným pohybem vězňů Agroprodukt plus a Prádelna Barborka (Akrobrab).

V květnu zahájily činnost pracoviště Malčínská a.s. a Potravinová banka Vysočina. Po dlouhé pauze nás oslovila společnost Kostelecké uzeniny a.s. s žádostí o výpomoc během sezóny červen až září a nabízela pracovní příležitost pro dalších 20 ods. Obdrželi jsme nabídku práce od společnosti Lakum – Galma v Humpolci a bylo zahájeno jednání o zaměstnávání vězňů s Technickými službami Havlíčkův Brod.

V červnu zahájilo činnost vnější střežené pracoviště Lion Products – výrobní hala Světlá nad Sázavou. Pracovně zařazeno 104 ods. Pozvolna se rozjíždělo vnitřní střežené pracoviště A-GIGA. 5. června obnovilo činnost pracoviště s volným pohybem vězňů Kostelecké uzeniny, zařazeno 18 ods.

Pracoviště Zásilkovna a Technické služby HB začala fungovat od 3. července a dohromady zde našlo práci 20 ods. Provoz pracoviště Lakum – Galma  a Zámek Světlá nad Sázavou byl zahájen 7. srpna 2023. Připočteme-li stávající pracoviště: Jipocar, AMG – Karel Pícha, Futaba, TBS Světlá nad Sázavou, Lion Humpolec, Kantýna, zjistíme, že Věznice Světlá nad Sázavou zaměstnává odsouzené ženy na 15 pracovištích u soukromých subjektů. 

 

eho

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X