Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Bára, 27 let. Její okolí předpokládalo, že ji čeká skvělá budoucnost. Život jí ale ovlivnily drogy. Nyní je ve výkonu trestu a trénuje na Yellow Ribbon Run 2019.

„Vyrůstala jsem v dobře situované rodině. Ve škole jsem byla premiantkou. Byla jsem snaživá a nebylo pochyb o tom, že půjdu dobrou cestou.

Ale nastal zlom. Ve 12 letech jsem poprvé zkusila marihuanu. V té chvíli jsem si připadala důležitá. V 15 letech jsem se, díky partě, od marihuany dostala na další drogy. Dozvěděla jsem se, že se po pervitinu nejí, a já si připadala tlustá. A tak se spustil kolotoč. Vyloučili mě ze dvou škol, právě kvůli drogám. Své vzdělání jsem, i přes svoji závislost, nevzdala a udělala si sanitářský kurz. Drogy však začaly vládnout mému životu. Nic jiného mě nezajímalo. Emočně jsem byla na bodu mrazu. Díky závislosti jsem páchala trestnou činnost, která mě dohnala až na samé dno. Přišla jsem o vše, co jsem měla ráda. O domov, kamarády, práci, ale hlavně o rodinu. Neměla jsem se na koho obrátit.

Při první návštěvě mámy ve věznici jsem si uvědomila, že ji už nikdy nesmím zklamat. Že už ji nikdy nechci vidět brečet. Snažím se výkon trestu využít ke své nápravě. A i proto jsem se zapojila do běhu se žlutou stužkou. Vnímám jej jako symbol toho, že v cíli čeká nový začátek. Já svoje chyby již nechci opakovat.“

#UtecPredsudkum #yrr2019 #yellowribbonrun

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X