Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 20. dubna (VS ČR) – Za krásného jarního počasí se ve čtvrtek 20. dubna uskutečnil Běh zámeckým parkem, který byl součástí 8. ročníku projektu Yellow Ribbon Run. Ten je v letošním roce tematicky věnován ženám.

Na start závodu se postavilo téměř padesát závodníků ve fialovém tričku se symbolem běhu YRR  z řad odsouzených žen, zaměstnanců a příslušníků věznic, neziskových organizací, studentů Gymnázia Havlíčkův Brod, studentů Akademie – Vyšší odborné školy, Gymnázia a Střední odborné školy uměleckoprůmyslové Světlá nad Sázavou a žáků a studentů z atletického kroužku pod vedením paralympionika pana Foťka.

Závod se konal za účasti patronky dětí Yelow Ribbon Run a moderátorky ČT Báry Černoškové a sportovce a filantropa Tomáše Slavaty.

Součástí celé akce byla také putovní výstava „Uteč předsudkům aneb Žlutá stužka v pohybu“, jejímž autorem je fotograf Jan Jirkovský, která byla umístěna na nádvoří Zámku Světlá nad Sázavou.

Celou akcí nás provázela světelská vězeňská kapela Za katrem, která zahájila samotný závod hymnou Žluté stužky.

Děkujeme všem sportovcům, ale i divákům, kteří si udělali čas a přišli nás podpořit.

Velký dík patří majitelům Zámku Světlá nad Sázavou, manželům Marianovým, kteří nám poskytli prostory zámku a také Městu Světlá nad Sázavou za umožnění uspořádat tento závod v zámeckém parku.

Cílem projektu Yellow Ribon Run je bořit předsudky a dát šanci lidem s trestní minulostí.

lap

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X