Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 28. června (VS ČR) – Běh se žlutou stužkou, který čtvrtým rokem podporuje druhou šanci pro lidi s trestní minulostí a jejich integraci zpět do společnosti, se letos konal dne 25. června. Se žlutou stužkou na tričku v rámci závodu O2 Pražská štafeta vyběhlo rekordních 138 štafet, tedy 552 běžců.

Celou akci zahájil koncert vězeňské kuřimské kapely Wsedě, kde za bicí usedl herec Petr Čtvrtníček. Tematicky byl doladěn i zbývající program, běžci a návštěvníci si mohli například prohlédnout simulovanou vězeňskou celu či výstavu fotografií s životními příběhy vězněných osob a fotografií z kampaně #UtecPredsudkum.

Za Vězeňskou službu České republiky se zúčastnilo 174 zaměstnanců, 44 vězňů, 5 bývalých vězňů a spřízněné zahraniční delegace z Texasu, Rumunska, Slovenska a Singapuru. Mezi běžci byli dále zástupci ministerstev, probační a mediační služby, soudů, kanceláře ombudsmana, nevládních neziskových organizací a církví, ředitelé a manažeři firem, veřejnost i známé osobnosti, například paralympionik Jiří Ježek nebo „zprávařka a misska“ Monika Leová.

Veliké poděkování míří ke všem běžcům a partnerům, kteří se rozhodli – mnozí opakovaně – běh aktivně podpořit, a všem organizátorům. Ve vězeňské službě potom patří na generální ředitelství a do věznic Světlá nad Sázavou, Kuřim, Oráčov, Břeclav, Praha Ruzyně, Vinařice, Brno, Stráž pod Ralskem, Všehrdy, Praha Pankrác, Pardubice, Opava, Hradec Králové, Kynšperk nad Ohří, Jiřice, Ostrov, České Budějovice, Znojmo, Odolov, Olomouc, Karviná, Rapotice, Liberec, Nové Sedlo, Bělušice a Rýnovice, jejichž zaměstnanci se běhu zúčastnili. Běžce z vězeňské služby na místě osobně podpořil generální ředitel Petr Dohnal.

raj

Sdílet článek

Facebook
Platforma X