Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Tým zaměstnanců z Věznice Rýnovice se, spolu s ředitelem plk. Mgr. Vlastimilem Křížem, zúčastnil, ve čtvrtek 12. října, charitativního koncertu Pět tváří zdi 2017. Koncert, s rozhovory na téma vězeňství, se tradičně pořádá v prostorách hlavního sálu Senátu Parlamentu České republiky. I v letošním roce byl věnován podpoře několika projektů MVS, zejména Andělského stromu (vánoční dárky pro děti odsouzených) a Andělského kempu (1. ročník letního tábora). Byl zmíněn i projekt restorativní justice s názvem Building Bridges.

Videoukázky z projektů střídaly zajímavé rozhovory jednak s lidmi, kteří sami okusili vězení, ale také s představiteli Vězeňské služby ČR. brig. gen. Mgr. Simon Michailidis a plk. Mgr. Vlastimil Kříž hovořili o svých zkušenostech z dlouholeté práce s odsouzenými. Mluvené slovo doplnilo hudební vystoupení odsouzených žen ze Světlé nad Sázavou a kytaristů z rýnovické věznice. Vystoupení odsouzených sklidilo u přítomných zasloužené ovace.

Na koncert navázala dne 13. 10. návštěva americké delegace v čele s výkonnou ředitelkou paní Gabrielou Kabátovou v naší věznici. Američtí hosté byli přijati ředitelem věznice a měli možnost podívat se v jeho doprovodu na pracoviště a specializované oddíly.  Poté se v kapli zúčastnili setkání věřících odsouzených.   Mgr. Květoslava Jakubalová Kaplanka Věznice Rýnovice    

Sdílet článek

Facebook
Platforma X