Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RÝNOVICE 28. března (VS ČR) – Obraz papeže Františka, který vyšil jeden z rýnovických odsouzených, putoval prostřednictvím litoměřického biskupa Jana Baxanta až do Vatikánu. V prostorách litoměřické diecéze mu obraz předal římskokatolický kněz Smolen, který do Věznic Rýnovice dochází. Odsouzený v minulém týdnu obdržel děkovný dopis přímo z kanceláře papeže Františka.

V dopise mimo jiné zaznělo: „Papež František měl radost z pozdravu, který jste mu před nedávnem poslal a srdečně děkuje za Váš dar v podobě vyšívaného obrazu. Rád bych Vám tlumočil slova svatého otce: Vím, že není cesty zpět, vím, že co se stalo, stalo se. Trpíte kvůli bolesti z pádu a cítíte lítost nad Vašimi skutky. Poznali jste sílu bolesti a hříchu. Nezapomínejte, že máte k dispozici sílu zmrtvýchvstání, sílu Božího milosrdenství, co tvoří všechno nové. (Promluva papeže Františka vězňům v Ciudad Juárez v Mexiku, 17. 2. 2016). Nechť jsou tato slova pro Vás povzbuzením ve Vaší nelehké životní situaci. Svatý otec Vás prosí o modlitby, svěřuje Vás pod ochranu Panny Marie a rád Vám uděluje Apoštolské požehnání.“   

Odsouzený Antonín obraz vyšíval po práci, ve svém volném čase, téměř 350 hodin. Za tuto dobu vyšil 70 464 stehů. Obraz je ze stoprocentní bavlny, z přírodně barvených nití. Odsouzeného z Věznice Rýnovice odpověď z Vatikánu velmi potěšila a povzbudila k další práci.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X