Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PŘÍBRAM 11. listopadu 2022 (VSČR) – Na konci měsíce října navštívil Věznici Příbram pod záštitou Slovensko–českého vězeňského společenství DISMAS JUDr. Michal Straka - rapper - známý pod uměleckým jménem Ego, aby prostřednictvím svých písní a životního názoru předal odsouzeným poselství do budoucího života.

Kromě špičkového vystoupení z oblíbeného hudebního žánru měli možnost odsouzení setkat se s hluboce věřícím člověkem, který je uchvátil nejen hudební stránkou svého vystoupení, jež proběhlo bez nároku na jakýkoli honorář, tak hloubkou osobní zpovědi.

Poděkování patří Michalu Strakovi, Michalu Libantovi (Dismas) i celému technickému týmu za obětavost vážit dalekou cestu ze Slovenska na krátký koncert, který by však měl mít velký dopad na mínění a postoje vězněných osob při zamýšlení nad svým dosavadním životem a plány do budoucna. Mohlo by k tomu i snad stačit naznačení z úvodu koncertu, kdy se Ego představoval: „Jmenuji se Michal Straka, jako ten pták, ale není straka jako straka…“ Toto přirovnání navodilo atmosféru úsměvnou, v očích odsouzených patřičnou k prostředí s cílem zamyšlení se nad sebou samým.

Téměř hodinový koncert se odehrál v prostorách školského vzdělávacího střediska, účastnilo se ho 40 vězněných osob.

Ego je členem skupiny Kontrafakt spolu s Rytmusem a DJ Anysem. Sólovou kariéru zahájil vydáním singlu „Žijeme len raz“, který se roku 2012 stal hitem č. 1 nejen na Slovensku. (https://cs.wikipedia.org/wiki/Ego_(rapper)

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X