Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PLZEŇ 27.  října (VS ČR) - Jednou z mnoha činností Školského vzdělávacího střediska ve Věznici Plzeň je i spolupráce vězněných osob při výrobě ochranných štítů na 3D tiskárně zn. Průša. Využití těchto štítů se osvědčuje v době pandemie COVID - 19 jak v řadách příslušníků a zaměstnanců Věznice Plzeň, v jiných organizačních jednotkách, tak i v oblasti péče o dítě.

Věznice Plzeň ve spolupráci se Středním odborným učilištěm Vězeňské služby České republiky vyčlenila finanční prostředky pro tzv. dobrovolnou činnost ŠVS Věznice Plzeň a tak během měsíce října navštívil vedoucí ŠVS Věznice Plzeň Pavel Kalina spolu se zástupcem Mgr. Pavlem Hrdličkou několik sociálních zařízení (Dětský domov ve Staňkově, Klokánek v Janovicích nad Úhlavou, Mateřskou školu Města Touškov, Dětský domov Domino Plzeň, Odbornou školu výroby a služeb v Plzni, ZDVOP ve Stodě, ZDVOP Klenčí pod Čerchovem), kde byli jejich zástupcům darovány ochranné štíty.

Darování ochranných pomůcek se setkalo s obrovským nadšením nejen u dospělých, rovněž i u dětí, zejména v mateřské školce učitelky samy přiznávají, že nošení roušek během činností s dětmi je nepraktické, u nejmenších dětí téměř nemožné. Pro kontakt s dětmi jsou šíty zcela vhodnější a eliminují alespoň částečně riziko nákazy koronavirem. Zatím poslední zastávka se uskutečnila dne 26. října 2020 v Dětském centru v Plzni, kde si dar v podobě 55 štítů převzala ředitelka Jana Tytlová spolu s vrchní sestrou Helenou Spurnou. Cílem těchto cest je alespoň malou měrou přispět ke zvládnutí této nelehké doby a pomoci jednotlivým sociálním zařízením, které nemají peněz nazbyt.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.