Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PLZEŇ 1. listopadu (VS ČR) – Věznice Plzeň přivítala kolegy z norské nápravné služby na téma Prison Erasmus Workshop II. na základě realizace projektu „Systém společného vzdělávání“, jehož cílem je propojit systém vzdělávání pracovníků Vězeňské služby ČR, Probační a mediační služby a dalších subjektů v oblasti vězeňství, probace a mediace. Projekt je financován z programu Spravedlnost v rámci finančního mechanismu Norské fondy 2014-2021.

Sdílení dobré praxe a přenos know how v oblasti vězeňství, probace a mediace je cílem mezinárodní spolupráce s významným partnerem projektu, kterým je vzdělávací organizace norské nápravné služby - University College of Norwegian Correctional Service (KRUS). Věznice Plzeň byla u toho.

Mezinárodního jednání se zúčastnil i zástupce za GŘ VS ČR, který odprezentoval systém Vězeňské služby v České republice. Řešila se otázka nedostatku personálu, možnosti motivace při náboru nové síly, zvýšení prestiže zaměstnání u bezpečnostního sboru, programu vzdělávání nově příchozích, snahy o snižování odlivu zaměstnanců k jiným integračním složkám, odlišnosti při zaměstnávání vězněných osob u soukromých subjektů, a dále nastavení spolupráce s Probační a mediační službou a neziskovými organizacemi. Norská delegace ocenila exkurzi po oddílech věznice s maximální ostrahou, zejména pak možnost nahlédnout do Nové haly MEA, kde jsou vězněné osoby zařazené na pracovišti u soukromého subjektu, a poté do prostor věznice, které jsou určeny pro realizaci programu Motivátor.

Návštěva se nesla v přátelském duchu, došlo k výměně zajímavých poznatků při řešení společných zásadních témat spojených s vězeňstvím a k inspiraci při řešení různé vězeňské problematiky. K závěru lze konstatovat za obě zúčastněné strany, že jednání výrazně přispělo k posílení bilaterální spolupráce a vztahů mezi ČR a Norskem v oblasti péče o odsouzené a propuštěné osoby.

https://www.vscr.cz/media/organizacni-jednotky/plzen/002.jpg

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.