Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

V pátek 11. června 2021 zakončilo úspěšně 14 studentů třetího ročníku učebního oboru Strojírenské práce svou pouť za výučním listem. Letošní školní rok, ovlivněný koronavirovou pandemií, byl v mnoha věcech specifický. I když výuka samotná, na rozdíl od běžných škol, nebyla omezena, musela splňovat všechna vládou nařízená hygienická opatření.

Celý učitelský sbor, včetně předsedy zkušební komise, kterým byl jako v předešlých letech pan Mgr. Josef Houška, potěšil fakt, že ze 14 vyučených jich 11 prospělo s vyznamenáním a z toho 4 se samými jedničkami. Z výsledků je patrné, že studenti přistoupili ke zkouškám zodpovědně a vidina výučního listu a případného následného lepšího uplatnění na trhu práce je pro ně lákavá. Slavnostního předání výučních listů a vysvědčení, které probíhalo za platných hygienických opatření, se zhostil spolu s předsedou zkušební komise vedoucí oddělení výkonu vazby a trestu věznice Plzeň pan mjr. Bc. Štěpán Pečený.

Celý učitelský sbor věří, že zájem odsouzených o studium potrvá i v příštím školním roce a že budou moci přispět svým přičiněním ke snižování recidivy mezi odsouzenými.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.