Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PLZEŇ 2. července (VS ČR) - V těsné blízkosti plzeňské věznice byla tento týden slavnostně otevřena nová výrobní hala. V té bude ve třísměnném provozu zaměstnáno až 300 vězňů. Výrobní hala bude sloužit pro zaměstnávání odsouzených osob v kovovýrobě. Projekt vznikl na základě více jak dvacetileté spolupráce mezi Věznicí Plzeň a společností MEA Metal Application s.r.o.

Odsouzení budou přicházet do haly prostřednictvím nově vytvořeného propojovacího bezpečnostního koridoru, který spojí hlavní areál věznice s areálem nové haly kovovýroby. Ředitel věznice Petr Vlk v tom vidí i eliminaci bezpečnostních rizik: „V tuto chvíli navádíme do práce odsouzené až do čtyř menších objektů. V nové hale ale bude vše pod jednou střechou. Je tu jeden centrální vstup, jedno místo určené pro prohlídky vězňů. Oproti současnému stavu, kdy se dílčí části práce realizují na více místech, teď bude vše centralizované. Do nové haly bude dodána prvotní surovina a na výstupu z ní bude kompletně hotový výrobek.“

Ročně odsouzení v nové hale zpracují přibližně 15 tisíc tun oceli, ze které vzniknou žárově zinkované rošty. Ve výrobní hale o celkových rozměrech 7.228 m2, o délce 172 m a výšce až 13 m bude umístěna technologie výroby mřížových roštů včetně povrchové úpravy zinkováním. Hlavní materiálový tok zahrnují vysekávací linky, hydraulické lisy, ruční svařování a povrchové úpravy.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.